28 فروردین 1401
بینایی یکی از چیزهایی است که بیشتر افراد معمولا از آن غافل میشوند و زمانی متوجه می شوند که دیگر دیر است .چشم هم درست مانند سایر اندام های بدن مانند قلب و معده ، نیازمند مراقبت و رسیدگی و تغذیه مناسب است.
به گزارش بهداشت نیوز ، میلیون ها نفر در دنیا از بیماری های گوناگون چشم رنج میبرند . تغذیه نقش مهمی در تمام سلولهای بدن ایفا می کند و سلولهای چشم نیز مستثنی نیستند . تغذیه ی نادرست و ضعیف می تواند سالهای بعد مشکلاتی برای چشم ایجاد کند.
تغذیه مناسب سلامت چشم
چشمهای شما نیازمند مواد مغذی خاصی است تا در بهترین حالت خود باشد و دچار اختلال نشود . آنتی اکسیدان ها معمولا بخشی از مواد مغذی هستند که از چشمها محافظت می کنند ، زیرا مانع ایجاد مولکولهای سمی به نام رادیکالهای آزاد شده و در نتیجه به بافت ظریف و حساس چشم آسیبی وارد نمیشود.
ویتامین آ
ویتامین آ برای حفظ سلامت چشم ضرورت دارد و به بدن کمک می کند رتینوئید رنگدانه که نقش مهمی در مکانیسم بینایی دارد تولید نماید.
ویتامین آ مخصوصا در نور کم ، کیفیت بینایی را حفظ میکند . کمبود ویتامین آ باعث بیماری به نام شب کوری می گردد .
ویتامین ث
آنتی اکسیدان دیگری که برای سلامت چشم مهم است ویتامین ث یا اسید اسکوربیک می باشد. میزان ویتامین ث در افراد مبتلا به آب مروارید در مقایسه با افرادی که این مشکل را ندارند پایین تر است.
روی ( زینک )
رو ی نقش مهمی در فرآیندهای بدن دارد. در چشمها ، روی به همراه ویتامین آ ، برای تولید موادی به نام ملانین که محافظ چشم است کار میکنند.
غذاهایی که منابع خوبی از روی محسوب می شوند شامل گوشت گوساله ، محصولات لبنی مانند شیر و ماست ، غلات کامل سبوس دار و نخود می باشد.
اسیدهای چرب امگا 3
به اسیدهای چرب امگا 3 ، چربی های خوب هم می گویند . اسیدهای چرب امگا 3 برای تکامل بینایی نوزادان مهم است . در بزرگسالان نیز در پیشگیری از کاهش بینایی نقش مهمی دارد.
بهترین منابع حاوی امگا 3 ، ماهی سالمون ، ماهی تن ، شاهدانه ، بذر کتان و روغن هایشان می باشد.
تعداد مشاهده (479) نظرات (0)